Отворениот ден посветен на курсот: Основи на развивање на софтвер: back-end страна (Java, RDBMS, Web Services)

Интерворкс Едукативен Центар организира нов курс: Основи на развивање на софтвер: back-end страна (Java, RDBMS, Web Services).  По тој повод организираме отворен ден на 09.05.2019, а на оваа средба сите заинтересирани ќе имаат можност да слушнат и дознаат се’ што ги интересира во врска со курсот и да добијат одговор на сите прашања. Воедно ќе имаат […]

Categories:

Отворен ден во нашата канцеларија во Прилеп

Канцеларијата во Прилеп го слави својот прв роденден.По тој повод организираме Отворен ден и ги покануваме сите зантересирани кои сакаат да дознаат нешто повеќе за компанијата и технологиите на кои се работи, да дојдат во периодот од 10 до 18 часот да размениме мислења, искуства и идеи како и да се запознаеме поубаво.

Categories:

Отворен ден за Интерворкс Едукативен Центар

Интерворкс организира отворен ден посветен на Интерворкс Едукативен Центар на 13.02.2019. На оваа средба ќе имате можност да слушнете и дознаете се’ што Ве интересира во врска со отварањето на нашиот Интерворкс Едукативен Центар и првиот курс- Основи на компјутерски науки и развивање на софтвер кој започнува на 1ви март. Воедно ќе имате можност да се […]

Categories:

Понуда и побарувачка на кадри во IT индустријата

Ве покануваме на панел дискусија на која ќе споделиме проблемит со кои се среќаваат ИТ компаниите во Пелагонскиот регион во поглед на вработување на нови кадри. Крајната цел на дискусијата е да се дадат можни предлози за решавање на проблемите, како и да се направи почетен план за корегирање на истите. Ги повикуваме сите кои […]

Categories:

Tech Meet Up – Be Green Ohrid!

We invite you aboard our TechUp meeting where we guarantee an extraordinary flight. Quick and smooth onboarding will be supported by SnapLogic’s Cloud Integration Platform as a Service, where you’ll be shown how to connect your data, apps and APIs faster. After you’ll fasten your seat belt, you’ll be hosted by Alexa, an intelligent personal assistant developed by Amazon, […]

Categories:

Tech Meet Up 2018 – Be Green!

Clean air is vital for normal physical and cognitive development. But in an era of high air pollution, clean air comes as a gift, especially in our hometown Bitola. Alongside clean nature and environment, we have the technology which if applied appropriately will contribute in fighting against this issue. We decided to connect these two […]

Categories: